סוגי הדפוס הקיימים המאפשרים לכם לעצב חלום

נראה כי בשנים האחרונות קשה לעקוב אחר ההתפתחויות האחרונות בתחום הדפוס, וזאת היות והן מושפעות משיטות עבודה חדשות, מנגנוני הדפסה משוכללים ושורה ארוכה של חידושים והמצאות בתחום זה. רגע לפני שאתם נכנסים למכון ומזמינים עבודה כזו או אחרת של דפוס, הכירו את השיטות הבאות בתחום זה:

א. משי – זו שיטה הנקראת על שם סיבי המשי אשר דרכם היו מועברות בעבר הדמויות הרצויות אל המשטח. כיום משתמשים בסיבים סינטטיים במקום במשי טבעי, אולם התוצאה יחסית דומה. הייעוד של השיטה הוא הדפסה על מוצרי טקסטיל, קרטון וכדומה.

ב. פלקסוגרפיה – זו שיטה אשר התפתחה בעקבות דפוס הבלט. משתמשים בה כאשר רוצים להדפיס על מוצרים עדינים והיא נעשית באמצעות גלופות גומי. במובנים מסוימים דומה השיטה הזו לחותמת המשרדית שאנו מכירים.

ג. שקע – מתאים לעבודות עיצוב ואומנות. בסוג כזה של הדפסות הדגש הוא על חריטת הדמות הרצויה על גבי מצע רך, הכנסת צבע לחריצים, ואז הפעלת לחץ מבוקר לצורך יצירת ההדפסה.

ד. צילינדר – דפוס אשר המשמש לעבודות גדולות, ופועל על פי עיקרון של הדפסה ישירה. השיטה היא תוצר של טכניקות השקע, משתמשים בה באמצעות גלילי מתכת רכה, והיא נחשבת לאיכותית ביותר, אך יקרה יחסית לעומת שיטות דפוס אחרות.

ה. אופסט – זו השיטה הרווחות בארץ ובעולם. אין מגע ישיר בין הנייר למקור, אולם מתבצעות טכניקות עקיפה מתקדמות בעת הפקת הדפוס. בשיטה הזו יש שימוש בגלילים, כאשר על גבי הגליל העליון מכניסים לוח אלומיניום עם נייר, ועליו הדמות הרצויה להדפסה.

מה עם הטכניקה הדיגיטלית להדפסות?

אי אפשר לדבר על התפתחויות בתחום הדפוס מבלי להזכיר את השיטה הדיגיטלית. כאן האינפורמציה מועברת דרך מחשב בלבד, ולא דרך לוחות או חריטה מיוחדת כזו או אחרת. השיטה משמשת לכמויות קטנות של הדפסות, והיא נמצאת בתהליך מתמיד של שיפורים ושדרוגים.

לסיכום, מעקב אחר שיטות הדפסה שונות מאפשר לכל לקוח לבחור עבודות בצורה נכונה ועל פי הצרכים שלו בהתאמה מלאה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.