
סוגי דלתות פנים ומהם היתרונות של דלת פולימר
היכרות עם סוגים שונים של דלתות היא תנאי הכרחי לשדרוג חלל הפנים. בין אם מדובר על חלל פנים של בית, עסק או משרד, יש משמעות גדולה לאופן שבו בוחרים את הדלת. לדלת פולימר יש יתרונות על פני הסוגים האחרים ועל כך נרחיב בהמשך. אם הבחירה נכונה, הדלת תוכל לספק תחושה של פרטיות ואינטימיות. במקביל, הדלת ממלאת תפקיד פונקציונאלי בכל הנוגע להפרדה בין חללים שונים והיא גם הדבר הראשון שאותו האורחים רואים כאשר הם מגיעים לביקור.
להלן הפרמטרים על פיהם מבדילים בין סוגים שונים של דלתות פנים:
א. סוג המסגרת – מסגרת שעשויה חומר המכיל עץ, דבקים וחומרים פולימריים יכולה להיות עמידה במים. אם החלק התחתון של דלת פולימר מכיל שכבה באורך מינימאלי של 7 ס"מ של המסגרת עצמה, אפשר להשתמש בה גם בחדרים רטובים כגון שירותים, מקלחת וכדומה.
ב. סוג המילוי – הבדלים אחרים בין סוגים שונים של דלתות פנים באים לידי ביטוי בסוג המילוי. המילוי של הדלת חשוב, כי התפקיד שלו הוא ליצור בידוד אקוסטי ולהפחית את המשקל כך שיהיה פחות עומס על הצירים. כאן ניתן לבחור בין מילוי פלקסבורד שעשוי סיבית ונחשב קל ומבודד, מילוי כוורת שעשוי קרטון ומילוי פוליאוריתן מוקצף שמבודד בעיקר תרמית אבל לא אקוסטית.
ג. סוג הציפוי – רוב ההבדלים בין דלתות פנים בולטים בגלל ציפוי שונה. הציפוי הוא זה שמעניק לדלת את המראה הסופי, לכן כדאי לבחור אותו לפי סגנון העיצוב הקיים בחלל הפנים. על קצה המזלג, ניתן להזכיר ציפוי למינטו שבנוי MDF או HDF ומכוסה למינציה, ציפוי פורמייקה עשוי שכבות של נייר קראפט וציפוי שלייפלאק שמכוסה צביעה אטומה.
היתרונות של דלת פולימר
דלת פולימר יכולה להיות בעלת כיסוי MDF או HDF עם חומר פולימרי, או להיות עשויה כולה מהחומר הזה. אם הדלת עשויה כולה מהחומר הפולימרי, המשמעות היא שהצבע הוא בדרך כלל אפוקסי ועמיד גם הוא למים.
היתרון של פולימר הוא משקל נמוך, אפשרות להקניית מראה דמוי עץ ועמידות מעולה בפני מים. על רקע המאפיינים הללו, ניתן להבין את היתרונות של דלת פולימר עבור חלל הפנים.